10 redenen waarom je geen pakjes noodles moet eten!

10 redenen waarom je geen pakjes noodles moet eten!

Noedels zijn uitgegroeid tot favoriet voedsel dat vaak wordt gegeten. Vanwege de lekkere smaak en omdat het heel gemakkelijk te maken is, vervangt dit steeds vaker de goede gezonde maaltijden.

Hieronder zie je de lijst met top 10 redenen waarom we noedels moeten vermijden:

1. Opnemen voedingsstoffen: Noedels hinderen de absorptie van voedingsstoffen in de darmen van kinderen jonger dan 5 jaar.

2. Kanker: Het ingrediënt ‘Styrofoom’ (letterlijke vertaling: piepschuim) die in de noedels zit is een kankerverwekkende stof.

3. Miskraam : Vrouwen die instant-noodles eten tijdens hun zwangerschap kunnen een miskraam krijgen, omdat de stoffen die hierin zitten invloed hebben op de ontwikkeling van een foetus.

4. Junk Food : noedels zijn verrijkt met veel koolhydraten, maar geen vitaminen, vezels en mineralen. Dit maakt de noedels een junk food.

5. Natriumhydroxide: noedels zitten vol met zout. Overmatige consumptie van natrium leidt tot hart- en vaatziekten, beroerte, hoge bloeddruk en nierbeschadiging.

6. MSG: Dit is misschien nog wel het meest onderschatte additief. Klik hier voor het artikel wat ik eerder schreef over additieven. Mononatriumglutamaat wordt gebruikt voor het verbeteren van de smaak van noedels. Mensen die allergisch zijn voor MSG ervaren na het eten hiervan (en je schrikt als je weet waar het allemaal aan wordt toegevoegd) hoofdpijn, aangezichtspijn, misselijkheid, een branderig gevoel in de maag etc.

7. Overgewicht: Het eten van noedels is een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht. Noedels bevatten vet en grote hoeveelheden natrium, waardoor water wordt vastgehouden in het lichaam en leidt tot overgewicht.

8. Spijsvertering: Noedels zijn slecht voor spijsverteringsstelsel. Regelmatige consumptie hiervan veroorzaken een opgeblazen gevoel en winderigheid.

9. Propyleenglycol: Het ingrediënt in de noodles genaamd “Propyleenglycol” heeft een anti-bevriezing eigenschap. Dit ingrediënt wordt gebruikt omdat het voorkomt dat de noedels uit drogen door het vochtgehalte te handhaven. Het verzwakt het immuunsysteem van ons lichaam. Het wordt gemakkelijk door het lichaam geabsorbeerd en het hoopt zich op in de nieren, hart en lever. Het veroorzaakt afwijkingen en beschadigingen op die gebieden.

10. Metabolisme: Regelmatige consumptie van noedels heeft  invloed op het lichaam, op de stofwisseling, vanwege de chemische stoffen zoals additieven, kleurstoffen en conserveermiddelen in de noedels.

 

Maak en/of eet daarom altijd verse noedels!

Share This