Alternatief voor de snelle diepvriespizza

Alternatief voor de snelle diepvriespizza

Je hebt van die dagen dat je geen zin of geen tijd hebt om te koken en daarom maar snel een diepvriespizza in de over stopt. Jammer, want erg gezond is het niet. Er zijn genoeg maaltijden die net zo snel gemaakt zijn, maar wel wat beter zijn voor je gezondheid. 

Soep

Met soep uit een zak of blik ben je inderdaad heel snel klaar, maar het is nog gezonder en lekkerder om het zelf te maken. Natuurlijk duurt dat wel even, maar als je slim bent maak je een flinke pan en vries je het in kleinere porties in. Zo kun je gewoon een zelfgemaakt soepje uit de vriezer trekken in plaats van een diepvriespizza!

Maaltijdsalade

Een maaltijdsalade maak je in een paar minuten. Snijd verschillende soorten rauwkost in stukjes (zoals komkommer, tomaat en paprika), voeg hier wat sla aan toe en andere ingrediënten zoals een gekookt eitje, kaasblokjes of tonijn. Heb je helemaal weinig tijd? Haal dan een kant-en-klare salade bij de supermarkt.

Pizza, maar dan anders

Heb je toch erg veel zin in die pizza, maar zou je wel wat meer groenten binnen willen krijgen? Haal dan een pizza margherita en voeg zelf champignons, tomaat, paprika of andere groenten toe. Bijna net zo snel, wel een beetje gezonder en lekkerder!

Omelet

En dan kun je ook nog een omeletje voor jezelf bakken die in een paar minuten klaar is. Snijd wat champignons, prei, tomaat en ui, bak het even in de pan en voeg daarna twee of drie geklutste eieren toe. Deksel er op en even laten bakken, dan ben je alweer klaar!

Fotocredits:
Finger Licking Food

Share This