Een gezond cocktail drankje: De Bloody Mary

Een gezond cocktail drankje: De Bloody Mary

De Bloody Mary is een uitstekend drankje om je kater mee weg te spoelen. Maar wist je wel hoe gezond deze cocktail drank voor je is?

Laten we eens kijken naar de ingrediënten: Tomaten(sap), tabasco, worcestersaus, citroensap, bleekselderij (vaak als roerstaaf) en mierikswortel. Elk ingrediënt zit vol met vitaminen en antioxidanten. Veel gezonder dus dan een rum en cola!

Tomatensap bevat een hoog gehalte aan natrium en bovendien bevatten tomaten lycopenen, een antioxidant dat kankervorming in de cellen tegen gaat. Mierikswortel is een minder bekende presteerder. Het is gevuld met glucsinolaten die het vermogen van de lever om te ontgiften vergroten en de groei van bestaande tumoren onderdrukken. Sommige artsen raden het zelfs aan om dagelijks een kwart theelepel mierikswortel te nemen. Het is in dat opzicht nog gezonder dan brocolli.

Dan de Tabasco. Deze saus zit vol met vitamine C en capsaïcine die de temperatuur van het lichaam verhoogt.  Dit helpt om calorieën te verbranden na het eten.

De knapperige bleekselderij roerstaaf is een bekende groente die het goed doet bij supermodellen. En dat is niet voor niets: het helpt bij de verbranding van calorieën door een snellere stofwisseling. Selderij bevat ook fytochemicaliën. Daarvan wordt beweerd dat het helpt het risico van verschillende soorten kanker, hartziekte en diabetes te verlagen. Ook helpt  het tegen een hoge bloeddruk.

Wat betreft de wodka kan gemeld worden dat het, in tegenstelling tot wijn of bier, calorie arm is. Dus geniet ervan maar natuurlijk met mate…

Mocht je je nu afvragen waar de naam Bloody Mary vandaan komt? De cocktail is vernoemd naar de bijnaam van Queen Mary I of England. Deze Britse koningin had de bijnaam te danken aan het feit dat ze op vrij gewelddadige wijze  probeerde om de katholieke samenleving te herstellen in Engeland (Wikipedia).

INGREDIËNTEN:

6 cl Wodka
12 cl tomatensap
1,5 cl citroensap
1 scheut worcestersaus
tabasco
peper & zout
selderijstengel

photo credit: West Side Liquor

Share This