Gezond uit eten kan echt!

Gezond uit eten kan echt!

In de vakantie ga je misschien wat vaker uit eten dan anders. Vind je het vervelend om uit eten te gaan omdat je dan over het algemeen erg ongezond en vet eet? In een restaurant is het soms lastig om verstandige keuzes te maken. Toch kun je ook hier best een gezonde, minder vette maaltijd eten. Denk even aan de volgende punten. 

1. Eet de hele dag normaal

Er zijn veel mensen die de hele dag al wat minder eten omdat ze ´s avonds uit eten gaan en het jammer vinden als ze dan weinig honger hebben. Dit is echter niet verstandig. Wanneer je met een knorrende maag op je eten zit te wachten, is de kans groot dat je als een gek stokbrood met kruidenboter naar binnen werkt. Dit zijn ongezonde calorieën waar je lichaam niets uit kan halen. Ondertussen vult je maag wel en heb je straks minder trek voor je maaltijd. Bovendien is je oog vaak groter dan je maag wanneer je met een lege maag uit eten gaat. Waarschijnlijk bestel je dan snel te grote porties.

2. Eet groente

Sommige restaurants hebben nauwelijks groente bij het eten zitten. In dat geval kun je een salade bij bestellen. Dit vult nauwelijks en je krijgt zo toch wat goede voedingsstoffen binnen. Wanneer er wel groente bij het eten zit, kun je er het beste voor zorgen dat je dit eerst eet. Het geeft niets als je die frietjes echt niet meer op krijgt, maar het zou toch jammer zijn om het gezonde voedsel te laten staan.

3. Sausjes apart

Vraag of je sausjes apart kunt krijgen. Zo kun je zelf kiezen hoeveel mayonaise of slasaus je neemt en neem je niet meer dan je zou willen alleen omdat het al door je eten zit. Er zijn veel mensen die dit vragen dus het restaurant zal er niet van opkijken.

4. Eet niet te veel

In restaurants krijg je over het algemeen meer eten op je bord dan je thuis op zou scheppen. Het is dan heel aanlokkelijk om door te blijven eten ook al zit je vol, maar verstandig is dit niet. Probeer ook echt van je bord af te blijven als je eenmaal gestopt bent met eten. Veel mensen stoppen zo nu en dan nog een frietje of aardappeltje in hun mond, maar je maag zal alleen maar voller worden.

Fotocredits:
Vakantieveiling

Share This