Gezonde voeding: Maak 3 x kans op de hit ‘Weet Wat Je Eet’!

Gezonde voeding: Maak 3 x kans op de hit ‘Weet Wat Je Eet’!

Dit boek is dé hit op het gebied van gezonde voeding, voedsel en gezondheid en wij geven 3 hardcover exemplaren weg.

Hoe ding je mee? Makkelijk! Registreer voor onze planetfem nieuwsbrief door je naam én email adres in te voeren. Laat vervolgens een reactie achter onder dit artikel zodat wij je emailadres en Facebook profiel kunnen matchen. Je wordt automatisch toegevoegd aan deze win-actie en je hoort binnen 3 weken of je een boek hebt gewonnen.

Wat betekent het om gezonde voeding binnen te krijgen en waar gaat dit hit boek nou precies over? Lees verder voor meer informatie.

Ik eet gezonde voeding…oftewel, dat dacht ik!

Als je iemand bent die bewust leeft en probeert met gezonde voeding bezig te zijn dan ben je waarschijnlijk bewust van wat je wel of niet in je lichaam stopt. Dat klinkt goed en zeker verstandig  maar volgens het boek Weet Wat Je Eet, kan het toch anders liggen.

Daan de Wit - Gezonde voeding: Maak 3 x kans op de hit Weet Wat Je Eet! - health.planetfem.comAuteur,  Daan de Wit, heeft het boek Weet Wat Je Eet geschreven met als doel informatie te verspreiden op basis van “gezond eten… van de oudste kennis en de nieuwste wetenschap”. Maar wat houdt dit precies in? De Wit, die tevens journalist en verslaggever is voor televisie en o.a. twee boeken als onderzoeksjournalist heeft geschreven, geeft een vernieuwende kijk op voedsel.

De Wit geeft aan dat de huidige voedingsadviezen achterhaald zijn en bewijst dit aan de hand van nieuwe maar ook oude feiten.

Wel of geen zout?

Het is al jaren lang bekend dat zout slecht is voor ons. Het innemen van veel zout valt niet onder de categorie gezonde voeding. Lange tijd wordt er geadviseerd minder zout te eten. Uit interviews in het boek van De Wit blijkt dat zout toch niet zo slecht is als wat voedingscentra decennia lang, over de hele wereld, communiceren. Het wetenschappelijk bewijs dat zout slecht voor ons zou zijn, is zelfs nauwelijks aanwezig! In tegenstelling tot het advies, is er wel wetenschappelijk bewijs dat te WEINIG zout het risico op overlijden vergroot!

Meer vet eten om meer gezonde voeding binnen te krijgen Gezonde voeding: Maak 3 x kans op de hit Weet Wat Je Eet! - health.planetfem.com

Nog een mythe is het verhaal dat vet slecht voor je is. Door het eten van een dieet dat rijk aan vetten is doe je je lichaam veel goeds. Het regelmatig eten van vetten zorgt ervoor dat wij bezig zijn met gezonde voeding. In vetten zitten namelijk veel vitaminen zoals A, D, E en K. Daarbij, gezonde vetten zijn voedend zonder dik te maken.  Om een extra bonus toe te voegen aan dit ‘vet’-verhaal: je kunt zelfs door vetten te eten op een verantwoorde manier afvallen.

Nou, dat is precies wat iedereen wilt horen!

De waarheid over voedsel, wetenschappelijk onderbouwd

Het boek ‘Weet Wat Je Eet’ is een prachtige, dikke en toch makkelijk leesbare bron van goed onderbouwde informatie over voedsel. In totaal zijn er 10 hoofdstukken met aandacht voor vragen zoals een aantal hieronder uitgelicht zijn:

– Waarom we dik worden
– Hoe aardig is plantaardig voedsel
– Is cholesterol je vriend of vijand
– De feiten over suiker
– Hoe de gezondheid van je gebit bepaald wordt door het voedsel wat je eet

En nog veel meer…

‘Weet Wat Je Eet’ is niet een boek dat vertelt over gezonde voeding in het algemeen maar gaat daar wel verder op in, zonder té theoretisch of wetenschappelijk te zijn. In het boek worden een aantal onderzoeken genoemd van wereldbekende onderzoekers zoals Weston A. Price. Hij deed tien jaar lang onderzoek naar eetpatronen van diverse gezonde bevolkingsgroepen over de hele wereld.  Hij bewees dat het mogelijk is af te vallen zonder een dieet te volgen.

Gezonde voeding: Maak 3 x kans op de hit Weet Wat Je Eet! - health.planetfem.comWil je dit boek ontvangen?

We zijn blij om 3 exemplaren van Weet Wat Je Eet te mogen weggeven! Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op dit boek is je in te schrijven voor onze planetfem newsletter. Plaats vervolgens onderaan dit artikel een berichtje dat je mee hebt gedaan. Zo kunnen we jou via email en via Facebook feliciteren!

Het boek wordt verloot onder de inschrijvers van onze nieuwsbrief.

De win actie begint op dinsdag 5 april 2016 en eindigt op maandag, 18 april 2016.

Win je het boek niet dan kan je het ook kopen via Bol.com, Bruna of Libris.

Voor meer  informatie bezoek de website Weet Wat Je Eet 

Share This