Hemelse thee voor de koude wintermaanden

Hemelse thee voor de koude wintermaanden

De koude wintermaanden zijn bij uitstek geschikt om dagelijks te genieten van een lekkere kop thee. Je warmt er in elk geval iets van op. Alleen dat is al een goede reden voor een kop hemelse thee. Er zijn nog wel meer redenen om vaker thee te drinken!

Hemelse thee - theeplantage in IndiaThee komt van oorsprong uit China waar duizenden jaren geleden al thee werd gedronken. Daar ontdekte men dat gedroogde bladeren van de theeplant in heet water een heerlijke geur verspreidt. Dit theewater werd dus ook al snel een veel voorkomende drank. In de 16e eeuw werd er in Europa voor het eerst kennis gemaakt met thee. Een Perzische koopman nam de gedroogde thee bladeren mee naar Venetië in Italië. In de begintijd was thee in Europa vooral een drankje voor de welgestelden.

Tegenwoordig is het begrip ‘thee’ veel breder geworden. Veelal worden kruiden en delen van planten ook onder de noemer ‘thee’ verkocht. Bekende voorbeelden zijn Rooibos , Sterrenmix, Munt en Kamille.

Waarom thee?

Hemelse thee - drink vaker theeThee is gezond! In thee zitten polyfenolen. Dit zijn stoffen die belangrijk zijn bij de celvernieuwing. Polyfenolen zorgen voor een verminderde kans op hart- en vaatziekten, kanker en mogelijk ook Alzheimer en Parkinson. Thee bevat veel minder cafeïne dan koffie. Het geeft net dat beetje extra energieboost dat je kan gebruiken zonder dat je gelijk staat te stuiteren of ’s nachts niet kan slapen.

Afhankelijk van de soort thee zijn er nog wel wat voordelen van thee drinken. Zo zorgt groene thee ervoor dat vet in je lichaam sneller wordt omgezet in energie en de flavonoïden in groene thee  leveren een bijdrage aan sterkere botten. In zwarte thee zit aminozuur L-theanine, deze stof helpt je om je te ontspannen. Diverse soorten kruidenthee werken bij het kalmeren van maag of darmen en helpen om in slaap te vallen.

Last but not least

Last, but not least: thee is lekker, vandaar ook ‘hemelse thee’. En met thee is het net als met koffie (en vele andere dranken): er zijn zoveel verschillen soorten en smaken dat je bijna niet meer weet waar je moet zoeken. Wij hebben sinds kort diverse thee smaakjes van Celestial Seasonings in huis. Die hebben een speciaal winterassortiment met Mandarin Orange Spices,  Bengal Spice en Chai Tea India Spice. Met verscheidene ingrediënten zoals sinaasappelschil, kaneel, kardemom, kruidnagel en gember. Ideaal om je weer wat op te warmen tijdens frisse dagen. Een absolute aanrader dus! De theevarianten van Celestial Seasonings zijn 00k nog eens 100% natuurlijk en zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo supermarkten.

Hemelse thee voor de koude wintermaanden

Share This