Hoe belangrijk zijn de calorieën in je voeding?

Hoe belangrijk zijn de calorieën in je voeding?

Heel wat vrouwen zijn bijna obsessief bezig met het aantal calorieën in hun voedsel. Maar hoe belangrijk zijn deze calorieën nou eigenlijk als je af wilt vallen? Ze spelen zeker een rol, maar het is niet zo dat weinig calorieën beter zijn dan veel calorieën. 

Je zal de eerste vrouw niet zijn die angstvallig iedere calorie telt die ze naar binnen werkt. Dat is echter absoluut niet de manier om af te vallen. Afvallen heeft weinig te maken met jezelf uithongeren. Om een goed gewicht te bereiken is het belangrijk om een goed, evenwichtig eetpatroon te ontwikkelen.

Minder calorieën zijn niet perse beter dan meer calorieën. Het is namelijk zo dat je lichaam calorieën nodig heeft om voldoende energie te hebben. De meeste vrouwen hebben ongeveer tweeduizend calorieën op een dag nodig. Wanneer je minder binnen krijgt, zal je lichaam in een soort pauzestand schieten. Hierdoor heb je minder energie (en kun je dus ook minder intensief sporten), maar sla je ook gemakkelijk calorieën op.

Het is dan ook veel beter om niet te kijken naar de calorieën in je voedsel, maar naar de voedingswaarde. Kies producten met veel vezels waar je snel een verzadigd gevoel van krijgt. Eet voldoende groente en fruit en zorg dat je gevarieerd eet. Op deze manier zul je veel sneller vet verbranden dan wanneer je bezig bent met iedere calorie die je binnen krijgt.

Fotocredits:
Gezond Eten

Share This