Licht eten na de kerst

Licht eten na de kerst

Heb jij je buik ook tonnetje rond gegeten tijdens de kerstdagen? Zo nu en dan moet dat kunnen, maar dan is het wel zo goed om het daarna even wat rustiger aan te doen. Zorg dus voor een paar lichte maaltijden met wat minder vet na de kerst. 

Veel vet en suiker, weinig groente en fruit, dit is hoe de meeste mensen de kerst doorkomen. Voor een paar dagen is dat geen probleem, maar het is wel belangrijk om je lichaam de rust te gunnen om al dit eten te verwerken. En voor je weer aan de oliebollen en appelflappen begint, kun je beter na de kerst even een paar dagen wat gezonder en lichter eten.

Soep

Soep is ideaal om te eten tussen de feestdagen door. Het is licht en goed te verteren en bovendien zitten er veel groenten in. Zorg er wel voor dat je de soep zelf maakt, want soep uit zak of pak bevat vaak veel suiker en onnodig veel zout. Je kunt ook meteen de restjes van de kerstmaaltijd in je soep verwerken. Eigenlijk zijn alle soorten groente wel te gebruiken en er is vast ook nog wel een aardappel over.

Salade

Salade is heerlijk fris en fijn als je even genoeg vet hebt gehad. Overigens kan een dressing geen kwaad, mits je hem zelf maakt met bijvoorbeeld olijfolie. Natuurlijk is dit ook een vorm van vet, maar je lichaam heeft goede vetten nodig om energie uit te kunnen halen.

Fruit

Geen kerstchocolaatjes als tussendoortje, maar een bakje fruit. Want je kunt wel wat extra vitaminen gebruiken. Bovendien is fruit licht en lekker fris.

Water

Vergeet ook vooral niet genoeg water te drinken om je lichaam weer goed te hydrateren. Laat de alcohol een aantal dagen staan, je hebt tijdens de kerst waarschijnlijk al genoeg gehad. Veel alcohol in combinatie met vet eten is echt een aanslag op je lichaam. Een aantal alcoholvrije dagen zullen je lichaam goed doen. Vind je alleen water saai? Doe er dan een takje munt in met een schijfje citroen.

Fotocredits:
Pixabay

Share This