Ontbijten met een groene smoothie

Ontbijten met een groene smoothie

Wil je graag wat gezonder gaan leven en/of wat kilo’s kwijt? Start je dag dan met een groene smoothie. Hierin zit naast fruit ook een flinke portie groente. Dit geeft je genoeg energie om je dag goed te beginnen.

In een groene smoothie zit fruit, maar ook groente. Het lijkt misschien vies, maar doordat de smaak van het fruit overheerst, krijg je een heleboel groente binnen zonder het door te hebben. Groene bladgroenten zitten vol vitaminen, eiwitten, anti-oxidanten, vezels en mineralen. Doordat de smoothie je een verzadigd gevoel geeft, kun je lang zonder tussendoortjes en bovendien geeft het je huid een boost. Er wordt zelfs gezegd dat groene smoothies je seksleven een oppepper kunnen geven. Redenen genoeg om het een keer te proberen, lijkt me!

Maar wat doe je dan allemaal in zo’n groene smoothie? Er zijn verschillende geschikte bladgroentes zoals spinazie, andijvie, sla en boerenkool. Op internet zijn ontzettend veel recepten te vinden met gevarieerde groentes. Zoek Google dus vooral even af! Bij de groente doe je verschillende soorten fruit zoals banaan, appel, mango, frambozen of bosbessen. Zomerse fruitsoorten zoals frambozen en bosbessen zijn een stuk goedkoper als je ze uit het vriesvak koopt. Doordat het fruit in deze doosjes direct na het oogsten is ingevroren, zijn veel vitamines bewaard gebleven.

En dan? Je doet alle ingrediënten bij elkaar in een blender (als je geen blender hebt, kun je ook een staafmixer gebruiken) en mixt het goed door elkaar. Je kunt eventueel wat water toevoegen om het geheel vloeibaarder te maken.

Probeer deze smoothie met spinazie, frambozen en banaan bijvoorbeeld eens.

Groene smoothie 2

 

Fotocredits:
Lauren Ako
Pinky Polish

Share This