Tips om voldoende water te drinken

Tips om voldoende water te drinken

Water is gezond, dat weten we allemaal. Niet iedereen drinkt het alleen even gemakkelijk weg. Terwijl de een zo een paar liter op een dag naar binnen giet, vergeet de ander gewoon te drinken. Met deze tips zorg je ervoor dat je voldoende water binnenkrijgt. 

Je lichaam heeft vocht nodig om goed te kunnen functioneren. Het wordt dan ook aangeraden om minimaal anderhalve liter water te drinken op een dag. Mensen die dagelijks te weinig vocht binnenkrijgen, zullen dit gaan merken aan hun lichaam. Zij krijgen klachten als een droge huid, hoofdpijn of andere kwaaltjes. Heb jij hier ook last van? Maak dan gebruik van de volgende tips om dagelijks meer water te drinken:

1. Voeg een smaakje toe 

Natuurlijk zijn er meer drankjes dan alleen water. Frisdranken bevatten naast vocht helaas veel suiker, waardoor je hier maar beter niet te veel van kunt drinken. Als je liever iets drinkt waar meer smaak aan zit dan water, kun je kiezen voor thee zonder suiker. Je kunt ook iets toevoegen aan je water, zoals citroen, frambozen of verse munt. Hierdoor komt er toch wat smaak aan te zitten en maak je water ook aantrekkelijker voor kinderen.

2. Drink uit een flesje 

Veel mensen zijn zich niet zo bewust van de hoeveelheid vocht die ze op een dag binnenkrijgen. Een manier om goed in de gaten te houden hoeveel je drinkt, is gebruik maken van een flesje. Neem bijvoorbeeld een halve literflesje mee naar je werk en doe drie of vier elastiekjes om je pols. Voor ieder flesje dat je leeggedronken hebt, kun je een elastiekje af doen. Aan het einde van de dag moeten alle elastiekjes verdwenen zijn en heb je dus minimaal anderhalve of twee liter water gedronken.

3. Vaste momenten 

Je zou er ook voor kunnen kiezen om jezelf aan te leren op bepaalde momenten wat te drinken. Wanneer je hier vaste momenten voor kiest, wordt het vanzelf een gewoonte. Drink bijvoorbeeld een glas water bij iedere maaltijd en op vaste tijden als tussendoortje. Op deze manier hoef je nauwelijks na te denken en krijg je toch de juiste hoeveelheid vocht binnen op een dag.

Fotocredits:
Pixabay

Share This