Heerlijk recept: Vegetarische couscousburger

Heerlijk recept: Vegetarische couscousburger

Sommige mensen denken nog wel eens dat eten voor vegetariërs maar saai is. Niets is minder waar! Eigenlijk kun je een heleboel dingen maken die je ook met vlees zou maken, en het is minstens zo lekker. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke vegetarische couscousburger? 

Vegetarisch

Ben jij al lang vegetariër en kun je ontzettend genieten van heerlijke vegetarische gerechten? Of zou je wel vegetariër willen worden, maar ben je bang dat je het vlees te veel mist? Met deze vegetarische couscousburger kan iedereen genieten, of je nou vegetariër bent of niet! En een broodje hamburgers heeft misschien een slecht imago, deze couscousburger is wel degelijk gezond.

Couscousburgers

Couscousburgers zijn erg lekker en er zitten veel gezonde dingen in. Je kunt deze burgers zelf maken, maar bij Albert Heijn zijn ze ook gewoon te vinden in het schap met de vleesvervangers. Je hoeft deze couscousburgers alleen even op te warmen in een pan. Heb je wat meer tijd? Dan kun je zelf creatief aan de slag gaan om een heerlijke couscousburger samen te stellen. Het voordeel hieraan is dat je precies weet wat je er in doet en hem zo gezond mogelijk kunt maken.

Hoe maak je hem?

Wanneer je de couscousburger eenmaal hebt, is je broodje burger zo gemaakt. Je hebt hiervoor alleen een broodje nodig, wat sla, tomaat, ui, augurk en natuurlijk de burger zelf. Maak er een lekker sausje bij van yoghurt, knoflook en verse munt. Dit heb je zo gemaakt en het smaakt heerlijk. Deze hamburgers kun je eten als lunch, bij je avondeten of juist als snack tussendoor. Kinderen vinden ze bovendien ook heerlijk. Het is helemaal leuk wanneer ze zelf kunnen helpen met het maken. Als je dit eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer een hamburger van een fastfoodketen!

Fotocredits:
The Healthy Haven Blog

 

Share This