Versterk je spieren met voeding

Versterk je spieren met voeding

Meer sporten is een van de meest gehoorde goede voornemens voor het komende jaar. Als je fanatiek aan het sporten gaat en meer spieren wilt kweken, is het belangrijk om rekening met je voeding te houden. Alleen sporten heeft veel minder resultaat dan wanneer je sport en voeding combineert. Versterk je spieren met de juiste voeding.

Eiwitten

Krijg jij genoeg eiwitten binnen op een dag? Eiwitten zijn bekend als versterker van je spieren. Wanneer je veel sport is een eiwitrijk dieet dan ook zeker aan te raden. Versterk je spieren dus met eiwitten. Maar wat hoort er dan precies in zo´n dieet? In ei zitten natuurlijk veel eiwitten, maar er zijn meer producten die je kunt eten. Probeer ook zeker eens een van deze producten.

Tomaten en appels

Maar welke voeding heeft nog meer een positieve werking op je spieren? Er is nog verder onderzoek nodig, maar het lijkt er op dat het eten van appels en tomaat ook zeer gunstig kan werken. Deze vruchten zouden voor wel 10% spiergroei en 30% spierversterking moeten zorgen. Zoals gezegd moet hier nog meer onderzoek naar gedaan worden, maar het kan nooit kwaad om alvast wat meer tomaten en appels te eten. Gezond zijn ze sowieso!

Water

Water helpt niet zozeer bij het opbouwen van spieren, maar het is wel belangrijk om door te kunnen blijven sporten. In veel sportscholen kun je allerlei soorten sportdrankjes kopen, maar deze drankjes zijn een stuk minder gezond. Water vult het vocht in je lichaam aan en bevat verder geen ongezonde stoffen.

Te veel spieren?

Overigens hoef je niet bang te zijn voor een mannelijk lichaam wanneer je fanatiek aan het sporten slaat. Bij de meeste vrouwen wordt hun lichaam vooral strakker als ze meer spieren krijgen en zullen ze niet veranderen in gigantische spierbundels. Je kunt dus rustig blijven sporten. Als het goed is krijg je hier een mooi gevormd, strak lichaam van. En dat is nou precies het doel dat je in 2016 wilde bereiken!

Fotocredits:
Pixabay

Share This