Wat kun je allemaal met quinoa?

Wat kun je allemaal met quinoa?

Dat quinoa ontzettend gezond is, dat weten we inmiddels wel. Er is niet voor niets een echte run ontstaan op deze superfood. Maar als je die wonderzaadjes dan eindelijk in huis hebt weten te krijgen, wat kun je er dan precies mee doen?

Quinoa zit vol vitaminen B en E, mineralen, ijzer en koper, het is glutenvrij en er zitten veel eiwitten in, waardoor het een goede vleesvervanger is. Een zakje quinoa lijkt misschien duur, je betaalt er zo een paar euro voor, maar uiteindelijk valt dat allemaal wel mee. Het is veel voedzamer dan rijst of pasta en dus heb je er ook maar weinig van nodig.

Quinoa kook je in een hoeveelheid water die twee keer zo groot is als de hoeveelheid zaadjes. Na zo´n 12 tot 15 minuten is de quinoa drooggekookt en dan is het klaar om te eten. Je kunt quinoa heel goed combineren met bietjes, noten, bosui, blauwe kaas, allerlei soorten groenten en ei. Het is lekker om de quinoa te koken in bouillon, dit geeft een lekker kruidige smaak.

Je kunt quinoa ook goed toevoegen aan een salade. Dit is erg lekker als lunch en het is zeer voedzaam en gezond. Voeg rauwkost, een lekker sausje en feta toe aan de quinoa en je hebt een heerlijke salade.

Fotocredits:
Optima Vita

Share This