Zelf amandelmelk maken

Zelf amandelmelk maken

Heb jij ze ook al gezien in de supermarkt? Amandelmelk. Zo enthousiast als ik het aangreep zette ik het ook terug. In een pak van de supermarkt zit behalve suiker, ook maar 2% amandelen.

Ingredienten:
  • 250 gr blanke amandelen
  • 1 ltr water
  • 3-4 dadels, ontpit of optioneel andere zoetstof
  • vanille extract (optioneel)
  • kaasdoek

Bereiding:

  1. Laat de amandelen eerst ruim 8 uur weken in koud water. Na het weken giet je ze af en doe je de amandelen met het water, de dadels, een snufje zout en eventueel het vanille extract in een blender.
  2. Laat de blender voor ongeveer 3 minuten draaien of tot alles fijn is. Zet een kom klaar met daarin een zeef. In de zeef leg je een stuk kaasdoek en hier giet je de gemalen amandel in. Laat uitlekken en waar nodig kun je met een lepel nog roeren om het proces te bespoedigen.
  3. Na het uitlekken pak je de punten van de kaasdoek bij elkaar en knijpt het nog eens goed uit, om alle amandelmelk eruit te halen.
  4. Je kunt de amandelmelk bewaren in een gesteriliseerde fles voor ongeveer 3-4 dagen in de koelkast.

Amandelen zijn niet goedkoop, dus in die zin ben je voor een literpak ‘amandelmelk’ uit de supermarkt voordeliger uit. Je hebt dan alleen wel veel minder amandel in je melk… (en suiker en conserveermiddelen en dergelijke!)

Bron

Share This